Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

4 apr. 2024 | 3 min leestijd |Categorie Slaapproblemen, Verpleegkunde, Slaapcoach

Heb jij een slaapprobleem? Doe deze test!

Wanneer je deze slaaptest afneemt, kan je zelf nagaan of je een slaapprobleem hebt of niet. Je kan hiermee ook de ernst van je slapeloosheid inschatten. Klik hier om de slaaptest te doen!


Doel van deze slaaptest

Een tip is te proberen niet resultaatgericht te denken bij het afnemen van deze slaapevaluatielijst. Je kunt deze test niet goed of slecht doen. Wel zal de test je helpen jezelf ervan bewust te worden of je een slaapprobleem hebt of niet.


Daarom is één keer deze slaaptest afnemen meer dan voldoende.

Naast deze bewustmaking schetst deze test voor jou ook een beeld van de ernst van je slapeloosheid.


Slaaptest altijd subjectief

Ik geef ook mee dat je deze slaaptest (slaapevaluatielijst) altijd als iets subjectiefs moet beschouwen. De ernst van slapeloosheid wordt door elke persoon anders ervaren.

Net als de ernst van jouw slaapprobleem is het gevoel van goed geslapen te hebben ook een subjectief gegeven. Je kunt ’s morgens moe opstaan, terwijl je de hele nacht goed geslapen denkt te hebben.


Wanneer je deze slaaptest afneemt, wordt de score van de 7 items opgeteld en gaat jouw resultaat tussen 0 en 28 liggen.



Slaapcoaching is een totaalaanpak

Hoe hoger jouw resultaat, hoe interessanter het wordt om professionele hulp van een deskundige in te schakelen om je slaapprobleem op te lossen!

Slaapproblemen aanpakken vraagt veel tijd, doorzettingsvermogen en moed van jou, omdat hiervoor altijd een totaalaanpak nodig is.


Wanneer je ervoor kiest om met een deskundige slaapcoach aan de slag te gaan, kan het zinvol zijn om deze slaaptest te herhalen om je slaap tussentijds te evalueren. Ik zou dit wel beperken tot drie keer.
De eerste keer voor je met een slaapcoachtraject aan de slag gaat, de tweede keer halverwege het traject en de laatste keer op het einde van de training.


Ga er maar vanuit dat er gemiddeld zes sessies nodig zullen zijn om van jou een betere slaper te maken. Verwacht niet meteen wonderen en leg jezelf ook niet teveel druk op.

Neem gerust een kijkje op de website voor meer info.


Heb je nog een vraag, stuur mij gerust een mailtje!




Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium