Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

6 apr. 2024 | 2 min leestijd |Categorie Gezondheidscoach, Bewegings Therapeut

Laat je elektrische step-plezier je gewrichten niet verknallen

Elektrische steps zijn de nieuwe sterren aan het stedelijke transportfirmament, maar laten we het hebben over de olifant in de kamer: de impact op onze gewrichten. Terwijl deze futuristische vervoermiddelen ons snel door de stad laten glijden, kunnen ze ook ongewenste belasting op onze knieën, enkels en heupen veroorzaken.


De schokken en trillingen die gepaard gaan met het rijden op oneffen terrein kunnen onze gewrichten behoorlijk belasten. Maar … er is hoop! Een goede houding en balans, gecombineerd met houdingstherapie, kunnen een wereld van verschil maken.


Hoe? Houdingstherapie richt zich op het verbeteren van de uitlijning van ons lichaam en het aanleren van juiste bewegingspatronen. Door te leren hoe je je lichaam op de juiste manier kunt positioneren en je gewicht kunt verdelen tijdens het rijden, kun je de impact op je gewrichten verminderen.


Maar dat is niet alles. Door regelmatig therapie te volgen, kun je ook preventief werken aan het voorkomen van blijvende schade op latere leeftijd. Door de spieren rondom de gewrichten te versterken en de flexibiliteit te verbeteren, kun je jezelf beter beschermen tegen letsel en slijtage.


Dus voordat je de volgende keer op je elektrische step springt, denk aan je gewrichten en investeer in je houding en therapie. Zo blijf je langer in staat om plezier te hebben op je step.

Neem gerust contact op voor meer informatie.


Tags

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium