Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Terug

31 aug. 2024 | 3 min leestijd |Categorie Gezondheidscoach, Bewegings Therapeut, Mental coach

Verbeter je focus

Als ADHD-coach zie ik constant hoe uitdagend het kan zijn om je focus te behouden. Je gedachten racen, je wordt snel afgeleid en taken afmaken lijkt soms een onmogelijke opgave. Maar wat als ik je vertel dat de oplossing voor een betere focus letterlijk onder je neus ligt, namelijk in je houding?


Het ADHD-brein en focus:


Bij ADHD is je brein constant op zoek naar stimulatie. Dit kan leiden tot hyperactiviteit, impulsiviteit en moeite met concentratie. Je lichaamshouding speelt hierin een cruciale rol.


De focus-saboteurs:


  • Friemelen en wiebelen: Een slechte houding leidt vaak tot onrust in je lichaam. Je friemelt, wiebelt of zoekt andere manieren om je energie kwijt te raken. Dit leidt je af van de taak die voor je ligt.
  • Verminderde bloedtoevoer: Een ingezakte houding kan de bloedtoevoer naar je hersenen beperken. Dit kan leiden tot verminderde concentratie en mentale vermoeidheid.
  • Overprikkeling: Een slechte houding kan je zintuigen overprikkelen. Je bent je meer bewust van je omgeving en raakt sneller afgeleid door geluiden, bewegingen of andere prikkels.

De focus-boosters:


  • Stabiliteit en rust: Een goede houding geeft je lichaam een gevoel van stabiliteit en rust. Dit helpt je om je gedachten te kalmeren en je te concentreren op de taak die voor je ligt.
  • Optimale bloedtoevoer: Een rechte rug en open borstkas zorgen voor een optimale bloedtoevoer naar je hersenen. Dit geeft je de mentale energie die je nodig hebt om gefocust te blijven.
  • Innerlijke focus: Een goede houding helpt je om je naar binnen te keren en je aandacht te richten op je innerlijke wereld. Dit maakt je minder gevoelig voor afleidingen van buitenaf.

Houdingstherapie in ADHD-coaching:


Als ADHD-coach en houdingstherapeut zie ik hoe waardevol houdingstherapie is in een coachingstraject. Door je houding te verbeteren, kun je je focus, concentratie en productiviteit verhogen. Dit geeft je meer controle over je ADHD en helpt je om je doelen te bereiken.


Klaar om je focus te verbeteren?


Investeer in je houding en ervaar het verschil! Houdingstherapie kan je helpen om je focus te verbeteren en je ADHD te managen. Zeg vaarwel tegen afleiding en hallo tegen een leven vol concentratie en succes!


Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium