Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

24 mei 2023 | 4 min leestijd |Categorie Apotheker, Apotheekassistent, Gezondheidscoach

Ik ga op reis en ik neem mee: mijn reisapotheek

Bijna iedereen maakt wel een lijstje om er zeker van te zijn dat je niets vergeet wanneer je op reis gaat. Een goede voorbereiding is dus essentieel, maar vaak vergeten we te denken aan onze reisapotheek. Jammer, want deze kan kleine gezondheidsproblemen onderweg of op reis oplossen, wat jouw reis heel wat fijner zal maken. Want wees eerlijk, niemand heeft zin in een vakantie met buikpijn.1. Pijnstillers en koortswerende middelen

Paracetamol en ibuprofen komen zeker van pas bij hoofdpijn, spierpijn na bijvoorbeeld een lange wandeling, tandpijn of koorts. Ze zijn vrij verkrijgbaar en bieden meteen verlichting bij ongewenste ongemakken. Zeker een must have wanneer je zorgeloos van je vakantie wilt genieten.


2. Medicatie tegen reisziekte

Als je gevoelig bent om misselijk te worden in een auto, bus of vliegtuig is het aangeraden om reistabletten mee te nemen. Staat er een boottocht op de planning? Neem deze pilletjes maar voor de zekerheid mee.


3. Middelen tegen maag- en darmproblemen

Ga je naar het buitenland? Dan hebben ze vaak andere gewoontes in de keuken waar jouw darmstelsel vaak niet zo blij mee is. Er is niets zo vervelend als een vakantie op het toilet doorbrengen. Zorg dan maar dat de medicijnen tegen maagklachten, diarree en constipatie in de reiskoffer zitten.4. Verbandmateriaal en ontsmettingsmiddel

Een klein ongeluk kan snel gebeuren. Daarom is een compacte EHBO-kit zeker niet overbodig. Bij een snijwond, schaafwond of blaren is het belangrijk om deze snel en juist te behandelen om eventuele infecties te voorkomen.


5. Middelen tegen allergieën

Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen zoals pollen of voedingsmiddelen, zorg er dan zeker voor dat je voldoende antihistaminica bij je hebt.


Heb je last van zonneallergie? Dan is het belangrijk om je huid goed te beschermen en voor te bereiden op een hevige zon. In deze blog lees je alles over zonneallergie.


6. Denk ook nog aan

  • Hou de insecten op een afstand met insectenrepellent.
    Insectenwerende middelen bevatten een product dat insecten afstoot, zonder ze te doden. Producten met DEET, (p)icaridine, citriodiol zijn aangeraden om te gebruiken.
  • Verwijder een teek correct met een tekenpincet.
  • Zonnecrème.
  • Verplichte reisvaccinaties.
    Ga jij op reis naar het buitenland? Dan is het belangrijk om te controleren of er bepaalde verplichte vaccinaties gelden. Op de website van Wanda kun je opzoeken of er vaccinaties vereist zijn voor je vertrek.


Het is dus aangeraden om op tijd te denken aan jouw reisapotheek. Geniet van een zorgeloze reis zonder ongemakken!


Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Stel ze op ons platform of ga langs bij jouw huisarts of een apotheek bij je in de buurt.
Tags

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium