Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.

23 mei 2022 | 3 min leestijd |Categorie

Een beter libido dankzij bananen en koffie!

Seks is heel gezond. Het vermindert stress en pijn en het is ook nog eens goed voor je hart, geheugen en immuunsysteem. Benieuwd welke voedingsmiddelen je zin in seks kunnen vergroten? Lees dan snel verder.

 

Libido verhogende ingrediënten.

 

Kan je libido wel een boost gebruiken? De volgende voedingsmiddelen kunnen een positief effect hebben op je libido:
 
Koffie: het wordt niet voor niets een 'cup of comfort' genoemd. Koffie stimuleert serotonine en dopamine: de hormonen die je een goed gevoel geven.

Pinda's: pak een hand of verwerk ze in een gerecht. Pinda's bevatten de speciale stof histidine, die ervoor zorgt dat je orgasmes intenser worden!

Bruine rijst: Bruine rijst bevat onder andere zink. Dit mineraal heeft een gunstige invloed op je libido.

Avocado: Avocado's bevatten een hoge hoeveelheid foliumzuur, wat de bloedcirculatie bevordert. En een verhoogde bloedcirculatie kan uw geslachtsdrift vergroten. Avocado's zijn ook rijk aan vitamine B6. Deze vitamine draagt​​bij aan een normale energiebalans, zodat je ook langer seks kunt hebben.

Asperges: wil je wat 'actiever' zijn in bed? Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de aanmaak van hormonen die nodig zijn voor actieve seks.

Bananen: Deze vrucht is vooral goed voor mannen. Ze zitten vol enzymen, zoals bromelaïne, die goed zijn voor hun libido. Daarnaast geven ze veel energie, doordat ze vitamine B bevatten.

Selderij: Deze groente bevat androsteron. Dit is een mannelijk hormoon dat vrouwen opwindt.

Vijgen: Deze vrucht verhoogt je libido en seksuele uithoudingsvermogen. Ze bevatten namelijk veel aminozuren, die nodig zijn voor de aanmaak van dopamine.

Oesters: Deze eetbare weekdieren zijn rijk aan zink, wat nodig is voor de aanmaak van het mannelijke hormoon testosteron. Testosteron zorgt voor een goede zin in seks!

Zeewier: deze algen bevatten veel ijzer, calcium en jodium en zijn afrodisiacum.

 

Is alleen eten voldoende?

Het aanpassen van je voeding zal niet altijd de sleutel zijn tot meer actie tussen de lakens. Hoeveel zin in seks je wilt, wordt door veel meer factoren bepaald dan alleen je dieet. Bovendien verschilt het per persoon, per levensfase en per dag hoeveel zin je hebt in seks.
 
Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Stuur een e-mail naar info@maleplus.be. Wat uw vraag ook is, we zijn er voor u.   https://www.maleplus.be/ 


Geschreven door

Raadpleeg profiel

Meer artikels van deze expert

Deel dit artikel met je vrienden

Lees meer interessante artikels

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze gezondheidstips

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium