Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Terug

21 sep. 2024 | 4 min leestijd |Categorie Slaapproblemen, Verpleegkunde, Slaapcoach

Wat zijn de voordelen van online slaapcoaching?

Online coaching is tegenwoordig een essentieel onderdeel van onze maatschappij, vooral in de nasleep van de coronacrisis. Deze moderne vorm van therapie biedt talloze voordelen, ook voor degenen die kampen met slaapproblemen. In dit blogartikel wil ik je daar graag meer over vertellen over de belangrijkste voordelen van een online slaapcoachtraject:


Toegankelijker voor iedereen

Een online slaapcoachtraject biedt het pluspunt dat je nooit hoeft te reizen. Vanuit je eigen vertrouwde omgeving kan je gewoon de training volgen, zonder dat je je huis hoeft te verlaten! Ook bespaar je op kosten voor brandstof of het openbaar vervoer.
Gemakkelijk toch?

Heb je moeite met bewegen? Dan lijkt mij dit de ideale oplossing, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de toegankelijkheid van de locatie. Blijf gewoon gezellig thuis!

Heb je weinig vrije tijd of woon je verder weg? Dat kan dit ook de perfecte optie voor jou zijn. Online coaching bespaart je waardevolle tijd, zodat je niet in de file hoeft te staan of je druk hoeft te maken over reistijden.


Laagdrempeliger

De weg naar mentale ondersteuning kan soms lastig zijn. Voor veel mensen is het een grote stap om hulp te zoeken voor slaapproblemen. Omdat er bij een online traject geen direct contact met een slaapcoach is, kan voor sommigen de drempel om hulp te zoeken veel lager worden. Je hoeft je hier bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het tegenkomen van bekenden, want je kunt deze training perfect volgen vanuit je eigen vertrouwde omgeving.


Online therapie vaak even effectief

Omdat je online therapie vanuit je eigen vertrouwde omgeving kunt volgen, heb je het grote voordeel dat je je vaak minder gestrest voelt en meer op je gemak bent tijdens de sessies. Onderzoek laat zien dat online therapie in veel gevallen net zo effectief is als traditionele therapie. Na het volgen van online slaaptherapie kun je vaak weer makkelijker in slaap vallen en zal je minder snel wakker worden ‘s nachts. Dit zorgt ervoor dat je je fitter voelt overdag en minder zorgen hebt over je slaap. Het heeft dus niet alleen een positief effect op je lichamelijke gezondheid, maar ook op je mentale veerkracht. Lees meer


Online therapie voor iedereen!

Maak je daarom zeker geen zorgen als technologie niet jouw sterkste kant is. Online therapie is voor iedereen toegankelijk! Alles wat je nodig hebt is een laptop of een desktop met webcam en een stabiele WIFI-verbinding. Samen ontdekken we de mogelijkheden en ik stuur je van tevoren een link die je alleen maar hoeft te openen. En daar zijn we, klaar voor onze eerste therapiesessie! Heb je vragen? Stel ze gerust, ik help je graag verder.



Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium