Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

10 nov. 2022 | 2 min leestijd |Categorie Dermatologie

Huidkanker is in opmars in ons land

Huidkanker is in opmars in ons land. Vorig jaar werden naar schatting 37.000 gevallen van huidkanker vast gesteld. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende en snelst toenemende vorm kanker.

Als huidtherapeut vind ik het dus heel belangrijk dat we samen werken aan een gezonde huid. 

 

In deze blog geef ik je graag 3 tips die iedereen onmiddellijk kan toepassen voor een gezonde huid. 

 

Tip 1

 

Ga op regelmatige basis langs bij een gediplomeerd huidtherapeut. Huidtherapeuten zijn er op getraind eventuele onregelmatigheden in de huid te erkennen te analyseren en u vervolgens door te verwijzen naar een dermatoloog indien nodig. 

 

Tip 2 

 

Stop met het aankopen van cosmeticaproducten in grootwarenhuizen. Deze producten zitten veelal vol met ingrediënten zoals parabenen, acrylaten, sulfaten, petrolaten enzovoort. Een voor een ingrdiënten die nefast zijn voor onze huid. 

 

Tip 3

 

Zonbescherming is heel belangrijk. Dit zowel in de winter als in de zomer. De UVA en UVB stralen kunnen schadelijk zijn voor onze huid wanneer we de huid niet verzorgen of beschermen. Op deze manier kunnen ze huidkanker bevorderen. Dit geldt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van mijn tips en tricks? 

Of heb je extra vragen na het lezen van dit artikel aarzel niet om contact met me op te nemen via de website www.bellemoiselle.be 

 

 


Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze gezondheidstips

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium