Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

9 apr. 2024 | 3 min leestijd |Categorie Orthomoleculaire therapie

Gluten- en lactosevrije Feesttaart

Feesttaart

Voor meer recpten en info kijk op www.choosy-delicous.be

1 uur 30 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

Biscuit:

  • 200 g gluten- en/of lactosevrije biscuitmix van Choosy & Delicious
  • 6 eieren ( of 350 g)

Garnituur:

  • 120 g amandelschilfers
  • 1 eiwit
  • 100 g suiker of 50 g kokosbloesemsuiker
    of
    30 g Zusto
  • 3 dl sojaroom, haver room, linzenroom,…
  • taartversiering (bloemetjes, sterretjes, …)

Werkwijze

Biscuit:

  • Verwarm
    de oven op 180°C.
  • Klop de eieren stevig
    in een keukenrobot tot een mooie witte massa.
  • Zeef de biscuitmix en spatel deze lepel per lepel
    onder het beslag.
  • We doen dit best met een kloper of garde;
  • Heel voorzichtig, zodat alles luchtig blijft.
  • Bekleed een bakvorm (springvorm) van 20 à 25 cm met bakpapier.
  • Doe het deeg in de springvorm en bak de biscuit gedurende 30 min. in de oven.
  • Om te weten of je biscuit gaar is, open je voorzichtig de oven en prik je in het deeg.

    Blijft er nog deeg hangen sluit dan voorzichtig de oven en wacht 5 à 10 min. Prik eventueel opnieuw.
  • Wanneer de biscuit gaar is, laat deze dan afkoelen in de springvorm, na 10 min. verwijder je deze. Laat de biscuit verder afkoelen op een taartrooster.

Garnituur:

  • Meng de amandelschilfers met het eiwit en eventueel met de suiker of Zusto of kokosbloesemsuiker afhankelijk van uw keuze.
  • Strijk alles goed uit mekaar op een ovenschaal met bakmat.
  • Zet in de warme oven van 180 °C.
  • Laat het geheel in de oven tot het ogenblik dat alle amandelschilfers een mooie kleur krijgen.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de sojaroom op.
  • Voeg eventueel een beetje kleurstof toe.
  • Snijdt de biscuit dwars in twee en bestrijk met de sojaroom.
  • Leg hierop de tweede helft en bestrijk opnieuw.
  • Bedek nu de zijkanten met de amandelschilfers. met typen.

Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium