Feesttaart
Voor meer recpten en info kijk op www.choosy-delicous.be
1 uur 30 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Biscuit:
- 200 g gluten- en/of lactosevrije biscuitmix van Choosy & Delicious
- 6 eieren ( of 350 g)
Garnituur:
- 120 g amandelschilfers
- 1 eiwit
- 100 g suiker of 50 g kokosbloesemsuiker
of
30 g Zusto - 3 dl sojaroom, haver room, linzenroom,…
- taartversiering (bloemetjes, sterretjes, …)
Werkwijze
Biscuit:
- Verwarm
de oven op 180°C. - Klop de eieren stevig
in een keukenrobot tot een mooie witte massa. - Zeef de biscuitmix en spatel deze lepel per lepel
onder het beslag. - We doen dit best met een kloper of garde;
- Heel voorzichtig, zodat alles luchtig blijft.
- Bekleed een bakvorm (springvorm) van 20 à 25 cm met bakpapier.
- Doe het deeg in de springvorm en bak de biscuit gedurende 30 min. in de oven.
- Om te weten of je biscuit gaar is, open je voorzichtig de oven en prik je in het deeg.
Blijft er nog deeg hangen sluit dan voorzichtig de oven en wacht 5 à 10 min. Prik eventueel opnieuw. - Wanneer de biscuit gaar is, laat deze dan afkoelen in de springvorm, na 10 min. verwijder je deze. Laat de biscuit verder afkoelen op een taartrooster.
Garnituur:
- Meng de amandelschilfers met het eiwit en eventueel met de suiker of Zusto of kokosbloesemsuiker afhankelijk van uw keuze.
- Strijk alles goed uit mekaar op een ovenschaal met bakmat.
- Zet in de warme oven van 180 °C.
- Laat het geheel in de oven tot het ogenblik dat alle amandelschilfers een mooie kleur krijgen.
- Laat afkoelen.
- Klop de sojaroom op.
- Voeg eventueel een beetje kleurstof toe.
- Snijdt de biscuit dwars in twee en bestrijk met de sojaroom.
- Leg hierop de tweede helft en bestrijk opnieuw.
- Bedek nu de zijkanten met de amandelschilfers. met typen.