Fruittaart
50 minuten
Ingrediënten voor 1 taart (Ø 20 cm)
½ l banketbakkerscrème (zie pagina ... )
300 g Broblanc (of e glutenvrije bloem van Choosy & Delicious)
7 g gedroogde gist
of 14 g verse gist
40 g Zusto of 60 g suiker
3 g zout
1.5 dl rijstmelk
1 ei
1 eiwit
100 g lactosevrije boter of kokosvet of zonnebloemolie
3 el spuitwater
50 g rijstmeel om uit te rollen
1 losgeklopt ei om in te smeren.
vers fruit (aardbeien, druifjes, kiwi, sinaasappel, kersen, ... )
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak banketbakkerscrème (zoals op pagina ... ).
Doe Broblanc (bloem) in de mengkom van een keukenrobot.
Maak een kuiltje en voeg vervolgens toe: gist, Zusto (of suiker), zout, rijstmelk, ei en eiwit.
Kneed eerst 1 min. op lage snelheid en daarna 3 min. op hoge snelheid.
Voeg als laatste de boter (of olie) en het spuitwater toe en kneed dit goed.
Maak nu een mooie bal van het deeg .
Laat rusten op een bakplaat voor 10 min.
Strooi rijstmeel of het aanrecht.
Rol het deeg uit.
Bekleed de taartvorm met bakpapier.
Leg hierop het deeg.
Prik het deeg met een vork.
Bak de taartbodem af gedurende 10 min.
Bekleed de taartbodem met de banketbakkerscrème.
Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei (voor een glanzende rand).
Bak de taart 10 min. af.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Was en snijd het fruit.
Leg het fruit op de banketbakkerscrème en serveer.