Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Terug

13 jun. 2024 | 2 min leestijd |Categorie Orthomoleculaire therapie

Fruittaart


Fruittaart


50 minuten

Ingrediënten voor 1 taart (Ø 20 cm)

½ l banketbakkerscrème (zie pagina ... )

300 g Broblanc (of e glutenvrije bloem van Choosy & Delicious)

7 g gedroogde gist
of 14 g verse gist

40 g Zusto of 60 g suiker

3 g zout

1.5 dl rijstmelk

1 ei

1 eiwit

100 g lactosevrije boter of kokosvet of zonnebloemolie

3 el spuitwater

50 g rijstmeel om uit te rollen

1 losgeklopt ei om in te smeren.

vers fruit (aardbeien, druifjes, kiwi, sinaasappel, kersen, ... )

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak banketbakkerscrème (zoals op pagina ... ).

Doe Broblanc (bloem) in de mengkom van een keukenrobot.

Maak een kuiltje en voeg vervolgens toe: gist, Zusto (of suiker), zout, rijstmelk, ei en eiwit.

Kneed eerst 1 min. op lage snelheid en daarna 3 min. op hoge snelheid.

Voeg als laatste de boter (of olie) en het spuitwater toe en kneed dit goed.

Maak nu een mooie bal van het deeg .

Laat rusten op een bakplaat voor 10 min.

Strooi rijstmeel of het aanrecht.

Rol het deeg uit.

Bekleed de taartvorm met bakpapier.

Leg hierop het deeg.

Prik het deeg met een vork.

Bak de taartbodem af gedurende 10 min.

Bekleed de taartbodem met de banketbakkerscrème.

Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei (voor een glanzende rand).

Bak de taart 10 min. af.

Laat de taart afkoelen op een rooster.

Was en snijd het fruit.

Leg het fruit op de banketbakkerscrème en serveer.

Deel dit artikel met je vrienden

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium