Soesjes
voor meer recepten en info kijk op www. choosy-delicous.be
60 minuten
Ingrediënten voor de soesjes voor ongeveer 20 stuks
Soesjes:
- 2 dl water
- 1 snuifje zout
- 100 g lactosevrije
boter of 100 g zonnebloemolie - 150 g glutenvrije bloem
- 1 mespuntje maagzout
- 5 eieren
- 1 g wijnsteenpoeder
- banketbakkersroom (zie recept p. ….) of sojaroom
Afwerking:
- 200 g poedersuiker of
200 g fondantchocolade (of eventueel suikervrije melkchocolade) - gluten- en lactosevrije garnituur
Werkwijze
Soesjes:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng een pot met het water aan de kook samen met een snuifje zout.
- Voeg de boter of olie toe.
- Wanneer de boter is gesmolten of het water kookt, neem de pot van het vuur af.
- Voeg de bloem in één keer toe samen met het maagzout.
- Zet de pot terug op het vuur.
- Roer even goed tot het deeg los komt van de pan.
- Voeg daarna de eieren één voor één toe en roer telkens goed tot het deeg mooi glad is.
- Voeg tenslotte de wijnsteenpoeder toe.
- Leg bakpapier op een ovenschaal.
- Doe het deeg in een spuitzak met een effen spuitmondje.
- Spuit hoopjes van 2 à 3 cm diameter en hoogte 2 cm.
- Bak in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 min.
- Laat de soesjes afkoelen.
- Vul de soesjes met een banketbakkersroom of
sojaroom volgens smaak.
Afwerking:
- Smelt de chocolade au bain-marie of microgolf (max. 38°C).
- Kleef de soesjes aan mekaar door chocolade of door suikerglazuur.
- Maak suikerglazuur: 200 g poedersuiker en 1 el water mengen met eventueel kleurstof.
- Plaats de soesjes in een krans op een schaal en werk zo naar boven tot je een toren hebt.
- Versier de soesjes met eetbare bloempjes of gluten- en lactosevrije garnituur en suikervrije garnituur.
TIP
Wil je zeker zijn van de juiste kleurstof? Vraag info aan de leverancier of ga naar de apotheek en vraag naar voedingsmiddelkleurstof.