Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Terug

10 okt. 2024 | 2 min leestijd |Categorie Fysiotherapie, Fysische geneeskunde en Revalidatie, Kinesitherapie, Orthopedie en Traumatologie, Osteopathie, Therapeut, Bewegings Therapeut

Bewegen is essentieel bij COPD

Bij COPD (chronische obstructieve longziekte) is bewegen essentieel, ondanks de ademhalingsmoeilijkheden die vaak gepaard gaan met de ziekte.


Fysieke voordelen

Regelmatige lichaamsbeweging helpt de longfunctie te optimaliseren, versterkt de spieren, verbetert de circulatie en verhoogt het energieniveau.
Door actief te blijven, wordt kortademigheid verminderd en kunnen dagelijkse activiteiten langer zelfstandig uitgevoerd worden.


Mentale voordelen

Het bevordert ook de stemming en vermindert angst en depressie, die vaak voorkomen bij mensen met chronische ziekten.


Veilig stappen

De ergoPrimo rollator kan hierbij een waardevolle hulp zijn. Deze speciaal ontworpen rollator biedt stabiliteit en ondersteuning, waardoor het gemakkelijker wordt om te blijven bewegen zonder bang te hoeven zijn om te vallen.


Onmiddellijk neerzitten

De ergonomische handgrepen zorgen voor een comfortabele houding en minder druk op de polsen, terwijl de stevige constructie en verstelbare functies zorgen voor een persoonlijke pasvorm.
De mogelijkheid om onmiddellijk neer te zitten vanuit staphouding (zonder zich te hoeven omdraaien) is een voordeel als de vermoeidheid plots opspeelt.


Mobiliteit behouden en conditie verbeteren

Dit maakt het mogelijk om veilig en met meer vertrouwen te wandelen, zelfs met verminderde longcapaciteit. Door de ergoPrimo rollator kunnen mensen met COPD hun mobiliteit behouden en hun conditie verbeteren, wat cruciaal is voor hun algehele welzijn.


ergoPrimo Shooting unbearbeitet-92
ergoPrimo Shooting unbearbeitet-91
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium