Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

28 dec. 2023 | 3 min leestijd |Categorie Gezondheidscoach, Therapeut

Herstel na de feestdagen

De feestdagen zijn bijna voorbij, en waarschijnlijk heb je jezelf tijdens de maaltijden een beetje laten gaan. Die aperitiefhapjes en de overvloedige maaltijden kunnen een tol eisen van je lichaam. Maar geen zorgen, met deze tips kun je jezelf ondersteunen en weer op het juiste spoor zetten.


  • Zorg voor voldoende vochtinname:
    Drink de komende dagen extra veel water. Hydratatie is altijd belangrijk, vooral nu je mogelijk extra gifstoffen wilt afvoeren. Begin je dag met lauwwarm water met citroensap (of appelazijn) om de spijsvertering te bevorderen. Gebruik een rietje om je tandglazuur te beschermen.


  • Beweeg, bij voorkeur op een nuchtere maag en in de buitenlucht: Na dagen van teveel eten en weinig bewegen is beweging toch belangrijk. Beweeg bij voorkeur op een nuchtere maag om de suikers te verbranden. Buiten bewegen geeft je extra frisse lucht en revitaliseert zowel je lichaam als geest.


  • Zelfbeheersing:
    Het is begrijpelijk dat na overmatige suikers en bewerkte voeding je lichaam hunkert naar meer. Het beloningssysteem in je hersenen speelt hierbij een rol. Door bewust te zijn van dit fenomeen, kun je je zelfbeheersing aanspreken. Verander bewust je eetgewoonten en maak gezond eten tot een gewoonte. Het kost tijd en energie, maar het is de moeite waard om die vicieuze cirkel van verlangen te doorbreken.


  • Maak een planning voor je maaltijden:
    De dagen na Kerst kunnen chaotisch zijn, maar het plannen van je maaltijden kan helpen. Bereid gezonde gerechten van tevoren. Een georganiseerde maaltijdplanning helpt je op het goede spoor te blijven.


  • Stabiliseer je bloedsuikerspiegel:
    Suikers zorgen voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Om deze stabiel te houden, is het belangrijk om voldoende eiwitten, goede vetten, groenten en vezelrijk voedsel te consumeren.


Na de feestelijke uitspattingen is het belangrijk om je lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Met deze tips keer je terug naar een gebalanceerd en gezond levenspad. Vergeet niet dat kleine veranderingen leiden tot grote resultaten. Neem de controle terug over je gezondheid en geniet van het nieuwe jaar met een vitaal en energiek gevoel!


Wil je graag begeleiding?

www.inmudra.be

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium