Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

6 mrt. 2024 | 3 min leestijd |Categorie Sportcoach, Lifecoach, Diëtiek

Hypnose voor gewichtsverlies: Gedragsverandering als doel

Hypnose is een techniek die vaak wordt gebruikt om gedragsveranderingen te bevorderen, en dat kan ook van toepassing zijn bij het verliezen van gewicht. In dit artikel zullen we nader ingaan op hoe hypnose kan worden ingezet om gedragsveranderingen te bevorderen die leiden tot gewichtsverlies.


De rol van gedragsverandering in gewichtsverlies


Gedragsverandering is een belangrijk aspect bij het verliezen van gewicht. Als je je gedrag wilt veranderen, kun je je voeding en je activiteiten aanpassen om je gewicht te verlagen. Dit kan variëren van het aantal keren per dag dat je eet of hoeveel je eet, tot het aantal uren per dag dat je actief bent.


Hoe hypnose gedragsverandering kan bevorderen


Hypnose is een techniek die je in een diepere staat van bewustzijn brengt, zodat je meer gevoelig bent voor suggesties. In deze staat kun je je gedragsveranderingen aanpassen en je gedrag veranderen.


Hypnose kan worden gebruikt om je te helpen om:

  • Je voeding aan te passen: Je kan hypnose gebruiken om je te helpen om je voeding aan te passen, zoals het eten van minder calorierijke voeding of het eten van grotere hoeveelheden groente en fruit.
  • Je activiteiten aan te passen: Je kan hypnose gebruiken om je te helpen om je activiteiten aan te passen, zoals meer te gaan lopen of meer te gaan zwemmen.
  • Je gedrag in de keuken aan te passen: Je kan hypnose gebruiken om je te helpen om je gedrag in de keuken aan te passen, zoals minder snacken te eten of minder te snappen.

Wil je de mogelijkheden bespreken met één van onze hypnotherapeuten?


Plan een gratis en vrijblijvende strategiesessie: https://www.hypnosecentrum.be/strategie-sessie/




Tags

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium