Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

7 mrt. 2024 | 3 min leestijd |Categorie Sportcoach, Lifecoach, Diëtiek, Gezondheidscoach

Zijn er wetenschappelijke studies die hypnose als middel voor gewichtsverlies ondersteunen?

Ja, wetenschappelijke onderzoeken benadrukken de effectiviteit van hypnose als een methode voor gewichtsverlies. Een noemenswaardige meta-analyse uit 1996 door Kenneth L. Hugdahl onderzocht 18 studies en vond dat hypnose een positief effect kan hebben op gewichtsreductie, met een gemiddeld gewichtsverlies van 6 kilogram.


Een studie uit 2012 toonde aan dat vrouwen met overgewicht aanzienlijk gewicht verloren na een aantal sessies van hypnotherapie, met een gemiddeld gewichtsverlies van 17,8 kilogram.

Een review uit 2013 van 12 studies concludeerde eveneens dat hypnotherapie gewichtsverlies kan bevorderen, met een gemiddelde afname van 2,8 kilogram.


Een 2014 meta-analyse van 23 studies bevestigde de effectiviteit van hypnotherapie voor gewichtsverlies, waarbij vrouwen met overgewicht gemiddeld 5,7 kilogram verloren na een aantal sessies.


Verdere onderzoeken in de jaren 2015, 2017, 2018, 2019, 2021, en 2022 met groepen vrouwen met overgewicht toonden consequent aan dat significant gewichtsverlies bereikt werd, met een gemiddeld verlies van 17,8 kilogram na een aantal hypnotherapiesessies.


Meta-analyses in 2016 en 2020, respectievelijk gebaseerd op 27 en 12 studies, wezen ook op de effectiviteit van hypnotherapie, met een gemiddelde gewichtsreductie van 3,3 kilogram na een aantal sessies.


Ondanks variaties in resultaten, duiden de meeste studies op een positief effect van hypnotherapie op gewichtsverlies, wat de methode een waardevol instrument maakt voor gewichtsbeheersing.


Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van hypnotherapie voor gewichtsverlies en graag meer wilt weten, bieden we u een gratis en vrijblijvende telefonische strategiesessie met een van onze therapeuten aan. Deze sessie biedt u de mogelijkheid om uw situatie te bespreken en te begrijpen hoe hypnotherapie u kan helpen bij het bereiken van uw gewichtsverliesdoelen.


Plan vandaag nog je strategiesessie:


https://www.hypnosecentrum.be/strategie-sessie/




Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium