Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Terug

7 okt. 2024 | 3 min leestijd |Categorie Mental coach

Herfstblues of Cocoonen? Hoe energie laden in de koudere maanden

Het vallen van de bladeren, vroeg donker en laat licht, het begint en het kan effectief invloed hebben op hoe je je voelt.

Meer moe, een dipje, pijn zal zich meer manifesteren...

Het wordt herfst en we gaan naar de winter. Onze energie raakt sneller op. Maar wat kunnen we daaraan doen?

Eerst en vooral is het onze mindset die de trigger zal geven.

Het is herfst ja, maar als je met een andere blik kijkt, zie je ook de schoonheid. Profiteer van een zonnige dag en doe een wandeling. Focus op de zonnestralen, de kleuren van de planten en bomen, absorbeer het.
Vroeg donker vraagt om een nieuwe aanpak voor ’s avonds. Een makkelijk huispak aan, koffie of thee en koekje, een filmpje meer... Maak het gezellig.
Rust is belangrijk en daar kunnen we deze periode meer werk van maken. Het laadt je batterij op.


Allerlei pijntjes kunnen zich laten voelen. Schouders, armen, ... noem maar op. Geniet overdag van de zon (als het een mooie dag is). Draag een jas, en zorg ervoor dat je toch regelmatig van de zon geniet, laat de zon op je gezicht schijnen.
Hou je warm ’s avonds. Draag wol. En let op hoe je zit en ligt. Een verkeerde houding gaat je pijn verergeren. Ontspan en focus op iets positief.


Probeer eens huismiddeltjes uit, kruidenthee, kaneelkoekjes,...


Blijf bewegen. Een beetje bewegen per dag is genoeg, het hoeft geen topsport te zijn. Wandelen, fietsen, vooral : buiten zijn en daarna van je avond genieten.


Geef voldoende aandacht aan je huid. De herfstwind kan je huid schraal maken. Gebruik een goede crème en beter nog : zoek naar een olie die bij jou past. Dit heeft nog meer voordelen : het zal je huid niet alleen elastisch houden, de geur van de juiste olie gaat je een heel fijn gevoel geven. Bijvoorbeeld amandelolie, mandarijnolie, rozebottelolie, ... gebruik het samen met je crème.


Slaap voldoende. Maar vooral : zorg dat je echt ontspannen bent, als je gaat slapen.

De seizoenen zijn deel van de natuur. Herfst en winter schakel je terug, tijd om nieuwe energie op te bouwen. En in de lente en zomer geniet je des te meer van die volle batterij en ga je er tegenaan.

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium