Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Terug

22 jul. 2024 | 6 min leestijd |Categorie Lifecoach, Slaapproblemen, Sportgeneeskunde, Sportcoach, Gezondheidscoach, Gezondheidscoach

Kenko-Dôme - dé referentie therapeutische ver-infraroodsauna

Door de specifieke golflengte van de ver-infraroodstralen, tussen 6 en 14 µm, dringen deze diep in het lichaam door en bekom je hierdoor een aantal voordelen voor je gezondheid, waarvan we er hier enkele opnoemen:


  • Versterkt je immuunsysteem
  • Weldaad voor spieren en gewrichten
  • Pijnbestrijdend
  • Verbetert de bloedsomloop
  • Verhoogt je energieniveau
  • Krachtige fysieke en mentale detox
  • Anti-stress
  • Stimuleert een goede nachtrust
  • Goed voor de huid

Door deze golflengte gaan de grote watermoleculen in je lichaam trillen en vibreren. Daardoor komen toxines die in deze watermoleculen vastzitten los en bekom je een diepe detox. Het zweet dat bij gebruik van de Kenko-Dôme ontstaat heeft daardoor ook een heel andere samenstelling dan bij een bezoek aan een Finse sauna. Bij een Finse sauna is de lucht héél heet en komt je lichaam oppervlakkig met deze hitte in aanraken. Je gaat daardoor effectief ook zweten, maar dit is slechts oppervlakkig zweten. Doordat de infraroodstralen van de Kenko-Dôme de toxines in de watermoleculen in je lichaam losmaken, gaat je zweet veel meer zware metalen en andere toxines bevatten. Deze ga je ook in je urine terugvinden. Deze toxines zijn aanleiding tot allerhande (interne) ontstekingen die aan de basis liggen van allerhande chronische ziekten. Het is dan ook raadzaam om op regelmatige basis een diepgaande detox door te voeren om je lichaam in perfecte conditie te houden.


De Kenko-Dôme is ook uitermate geschikt om een mild-full-body-hyperthermie-sessie uit te voeren. Daarbij wordt de lichaamstemperatuur verhoogd met een drietal graden Celcius.

Je lichaam wordt in de Kenko-Dôme langs alle kanten omgeven door deze ver-infraroodstralen die er van vlakbij op inwerken. Je ligt met je rug op een matras en je bovenlichaam wordt omgeven door een telescopische tunnel in 2 delen. Van alle onderdelen kan de intensiteit apart ingesteld worden zodat je de warmte precies daar krijgt waar je ze het meeste nodig hebt. Je hoofd blijft daarbij buiten de tunnel zodat je frisse lucht kan inademen, wat door de meeste mensen als aangenaam ervaren wordt.

Tijdens zo’n hyperthermiesessie gaan eerst je bloedvaten uitzetten, daarna gaat je bloedsomloop versnellen en uiteindelijk ga je overvloedig zweten. Je lichaam reageert namelijk op de warmte om de steady-state van +/- 36.5 °C te behouden. Op een bepaald moment gaat je lichaamstemperatuur echter stijgen onder de continu aanhoudende infraroodstralen die je lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Dit is best een pittig proces dat de ene mens/patiënt al beter verteert dan de andere. Je kan het vergelijken met het beklimmen van een berg, dat is ook best pittig. Eéns je op de top gekomen bent, dan is de zwaarste inspanning dan ook voorbij. Hoe dit proces in zijn werk gaat is voor élk persoon anders. Dit heeft o.a. te maken met je lichaamsstructuur en gewicht en ook hoe gemakkelijk je koorts aanmaakt.

Wat echter bij iedereen hetzelfde is, is dat door dit aanmaken van deze kunstmatige koorts, je je eigen immuunsysteem gaat resetten waardoor je in de toekomst gemakkelijker koorts gaat aanmaken bij infecties. Veel mensen relateren koorts direct met ziekte en dat lijkt misschien niet positief, maar dat is het wél voor je lichaam. Vaak is ons immuunsysteem ontregeld o.a. door het onoordeelkundig nemen van geneesmiddelen die de natuurlijke koortsreactie onderdrukken. Daardoor weet je lichaam vaak niet meer hoe het moet reageren op externe invloeden. Het feit dat koorts als ultieme natuurlijke reactie op ontstekingen, aanvallen van bacteriën en virussen de natuurlijke evolutie gedurende meer dan 600,000 jaren overleefd heeft, is een bewijs van de kracht ervan.

Ook het zweten ga je opbouwen door meerdere sessies te doen, dit is ook persoonsafhankelijk.

Deze mild-full-body-hyperthermiesessies maken dat het aantal witte bloedcellen in je lichaam verdubbelt in aantal en dat deze actiever worden. Je lichaam reageert namelijk op deze kunstmatig opgewekte koorts. Tevens zijn er klinische testen gedaan die bewijzen dat dergelijke sessies een gunstige invloed hebben op chronische depressie. Na één sessie ondervindt een patiënt een gunstige invloed gedurende wel 6 weken.


Links naar de studies :
https://drks.de/search/de/trial/DRKS00015754

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27172277/

https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/2521478


We hebben de Kenko-Dôme ook voorgesteld op Kanaal-Z, daarvoor werd deze video aangemaakt.


We gaan in volgende artikelen ingaan op andere gezondheidsvoordelen van de Kenko-Dôme.

Voor al je vragen of opmerkingen, aarzel niet om ons te contacteren.


Bezoek ook onze website : www.kenkodome.com


Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium