Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

8 mrt. 2024 | 4 min leestijd |Categorie Therapeut, Huidexpert

Hypnose als effectieve methode om te stoppen met roken.

Roken is een verslaving die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het stoppen met roken kan een uitdagende taak zijn, maar er zijn verschillende methoden die kunnen helpen. Een van deze methoden is hypnose. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe hypnose kan worden gebruikt als een effectieve tool om mensen te helpen stoppen met roken.

1. Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van diepe ontspanning en gerichte aandacht, waarin iemand toegankelijker is voor suggesties en positieve verandering. Het is een natuurlijke staat waarin we allemaal meerdere keren per dag terechtkomen, zoals wanneer we dagdromen of volledig opgaan in een boek of film.

2. Hoe werkt hypnose bij het stoppen met roken?

Bij het gebruik van hypnose om te stoppen met roken, wordt de persoon in een staat van hypnose gebracht door een getrainde hypnotherapeut. Tijdens deze staat van ontspanning wordt de persoon gevoeliger voor suggesties die gericht zijn op het stoppen met roken. Deze suggesties kunnen helpen bij het veranderen van de mindset en het verminderen van de verlangens naar nicotine.

3. Voordelen van hypnose bij het stoppen met roken

- Diepere motivatie: Hypnose kan helpen bij het identificeren en versterken van de persoonlijke motivatie om te stoppen met roken. Het kan mensen helpen een diepere verbinding te maken met hun redenen om te stoppen en hun motivatie te versterken.

- Vermindering van ontwenningsverschijnselen: Hypnose kan helpen bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, rusteloosheid en verlangens naar nicotine. Dit kan het stopproces vergemakkelijken.

- Verandering van gewoonten en gedachten: Hypnose kan helpen bij het veranderen van gewoonten en gedachten die verband houden met roken. Het kan mensen helpen nieuwe, gezondere manieren te vinden om met stress en emoties om te gaan, in plaats van naar een sigaret te grijpen.

4. Effectiviteit van hypnose bij het stoppen met roken

Hoewel de effectiviteit van hypnose bij het stoppen met roken kan variëren, tonen verschillende onderzoeken aan dat het een nuttige tool kan zijn. Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Iowa wees uit dat hypnose twee keer zo effectief kan zijn als andere methoden, zoals nicotinepleisters of -kauwgom. Het is belangrijk op te merken dat hypnose alleen effectief kan zijn als de persoon echt gemotiveerd is om te stoppen met roken en bereid is samen te werken met een getrainde hypnotherapeut.

Conclusie:

Hypnose kan een waardevol instrument zijn voor mensen die willen stoppen met roken. Het kan helpen bij het versterken van motivatie, het verminderen van ontwenningsverschijnselen en het veranderen van gewoonten en gedachten die verband houden met roken.





Tags

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het privacybeleid
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium