Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

Vraag

Anonymous24/06/2021 12:14 1282 1

Wat doet het coronavirus met mijn smaak?

Kan het zijn dat corona mijn smaak voorgoed heeft aangetast?

Tags

Beste antwoord

Het is niet ongebruikelijk dat patiënten met virale infecties van de bovenste luchtwegen een tijdelijk - of soms permanent - verlies van smaak of geur ervaren. Dezelfde symptomen lijken vooral veel voor te komen bij COVID-19. Aangezien COVID-19 een nieuwe ziekte is, is er weinig bekend over de lang termijn uitkomsten van patiënten met deze symptomen, maar we zouden inderdaad ook spreken over een tijdelijk - of soms permanent - verlies van smaak of geur. Wat doet het met uw smaak? Wel de smaakverandering of verstoring ervaart u volledig individueel. Dat betekent dat bij persoon A appels erg lekker zijn en bij B deze zelfde appels stinken en persoon C deze appels helemaal niet proeft. Als u echt specifiek wil weten wat het bij u doet zou u een smaaktest kunnen overwegen.

Expert: Lobke Van den Wijngaert - 25/06/2021 06:42

0

Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde vragenbeantwoord door onze expertenWat doet het coronavirus met mijn smaak?Bescherming zonMake-up voor de gevoelige huidGezonde levensstijl na gastric bypassBloedneusIk heb een vraag over: Akkermansia muciniphila onder een vergrootglasSmaak tijdens chemotherapieIk heb een vraag over: Oorsuizen: oorzaken en behandeling van tinnitusVoorbereiden op een marathonHaaruitval
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium