Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

Vraag

Anonymous9/06/2021 05:57 1682 1

Make-up voor de gevoelige huid

Ik ben allergisch aan parfum en heb een heel gevoelige huid die snel reageert op producten. Welke make-up raad je aan in dit geval?

Tags

Beste antwoord

Beste, Bedankt voor uw vraag. U mag me altijd even specifiek laten weten op welke producten u eerder reageerde en welke reacties dit bij u uitgelokt heeft, bv. roodheid van de huid, enkel rond de ogen, of het gehele gelaat, uitslag, droge huid, jeuk, ... Dan kan ik nog iets gerichter advies geven. Voor een heel gevoelige huid met allergieën voor parfum en voor een huid die snel reacties geeft bij huidverzorgings- en make-upproducten, is het aangewezen om producten die vloeibaar zijn of waterproof producten zoveel mogelijk te vermijden, daar deze vaak reacties kunnen geven. We raden hypo-allergene make-up aan, en eigenlijk vooral minerale make-up. Minerale make-up is 100% natuurlijk, zonder toevoeging van bepaalde stoffen die mensen met een gevoelige huid niet verdragen, zoals parfum, niet-natuurlijk olie of kleurstoffen, talk. Deze producten zijn dus heel puur, zuiver, heel kwalitatief en geschikt voor elk huidtype, zowel een droge als een vette huid en zeker ook voor een gevoelige huid. Bepaalde van deze cosmeticamerken staan zelfs op de aanbevelingslijst van producten die mogen gebruikt worden tijdens een chemobehandeling in het ziekenhuis Gasthuisberg. Door het niet toevoegen van chemische bestanddelen, is de kans op allergische reacties veel kleiner dan bij klassieke make-up. Kleuradvies of meer specifieke uitleg is natuurlijk ook altijd mogelijk in één van onze apotheken, moest u geïnteresseerd zijn, kunnen we ook staaltjes meegeven of laten testen, zodat we zeker een geschikt product vinden voor uw huidtype. Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Vriendelijke groeten, Sarah

Expert: Sarah Marinelli - 9/06/2021 10:53

1

Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde vragenbeantwoord door onze expertenVoorbereiden op een marathonHaaruitvalIk heb een vraag over: Akkermansia muciniphila onder een vergrootglasMake-up voor de gevoelige huidBloedneusWat doet het coronavirus met mijn smaak?Bescherming zonGezonde levensstijl na gastric bypassSmaak tijdens chemotherapieHoe kan ik mijn voeding aanpassen om mijn sportprestaties te verbeteren?
Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium