Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

13 jul. 2022 | 3 min leestijd |Categorie Gezondheidscoach, Psychologie

Tension and Trauma Releasing Exercises

TRE®   is de afkorting voor “Tension and Trauma Releasing Exercises”. Dit zijn oefeningen om stress, spanning en trauma’s los te laten. 

 

Wereldwijd gebruiken duizenden mensen TRE® als een efficiënte manier om stress,  angst en spanning los te laten.  Het neurogene tril-mechanisme is een natuurlijk proces, dat iedereen kan toepassen. 

 

De oefeningen zijn eenvoudig, toegankelijk voor iedereen, ongeacht de fysieke conditie of leeftijd. 

 TRE® wordt toegepast bij zowel kinderen als senioren en bij zowel zieke als gezonde mensen. Oorspronkelijk werd TRE® ontwikkeld om het PTSS  (Post Traumatisch Stress Syndroom) te behandelen.

 

TRE® was bedoeld voor slachtoffers van natuurrampen, gewapende conflicten of fysiek geweld en voor mensen in extreme stresssituaties (militairen, politie, brandweer, verplegers, etc) . 

 

Tegenwoordig blijkt TRE® effectief om spanning eigen aan het dagelijkse leven (zowel acute als chronische stress) en spanning ontstaan door traumatisch gebeurtenissen op een veilige manier los te laten.  

 

Mensen die lijden aan allerlei vormen van angst, pijn en slaapstoornissen getuigen van het gunstige effect van TRE®. TRE® is ontworpen om zelfstandig door een grote populatie te worden gebruikt (zelf-hulp). 

 

Op die manier is TRE® uitermate geschikt voor mensen die geen toegang hebben tot therapeutische hulp of die geen psychotherapie willen beginnen ook als is TRE® zeer complementair bij elke therapeutische aanpak. 

 

 Zelfregulering’ wordt via een TRE-provider aangeleerd, zodat de techniek nadien autonoom gebruikt kan worden. Bij herstel van stress, diepe angsten of trauma die sterke emotionele of psychosomatische  reacties kan oproepen is professionele hulp echter wel aangewezen.  

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze gezondheidstips

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium