Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.

23 nov. 2021 | 2 min leestijd |Categorie

Moe door een verkeerde ademhaling

Chronische hyperventilatie betekent dat je constant te snel te diep ademt.

Ook al heb je nooit een aanval van hyperventilatie gehad, toch kun je zonder dat je het weet te veel ademen.

Als we inademen, voeren we zuurstof aan die ons lichaam nodig heeft, en als we uitademen voeren we kooldioxide (CO2) af dat ons lichaam produceert. 

Een gezonde gemiddelde volwassene ademt ongeveer 5 liter lucht per minuut in en uit. Mensen die teveel ademen zitten hier ver boven, vaak ademen ze  in rust en zonder lichamelijke inspanning meer dan 15 liter per minuut.

Ze ademen in rusttoestand net zo intens alsof ze aan het sporten zijn, het probleem is hier echter niet het teveel ingeademde zuurstof, maar de kooldioxide. Want door het vele ademen geraak je hier namelijk teveel van kwijt, zodat er ook een tekort ontstaat.

Hierdoor verandert je zuurgraad van je bloed, je lichaam probeert dit nog te compenseren door onder andere aderen te vernauwen. 

De gevolgen hiervan lopen uiteen van concentratiestoornissen tot pijn op de borst.. ook kun je last krijgen van depressie, lichamelijke onverklaarbare klachten, prikkelbaarheid, slapeloosheid en angsten.

Leer goed ademen, en doorbreek je moeheid.

Heb je hulp nodig? info@francobitonti.com


Geschreven door

Raadpleeg profiel

Meer artikels van deze expert

Deel dit artikel met je vrienden

Lees meer interessante artikels

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze gezondheidstips

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium