Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.

25 jan. 2023 | 10 min leestijd |Categorie

Alles hebben en toch ongelukkig zijn..

Ik heb alles wat ik wil en ik ben nog steeds ongelukkig. HOE KAN DAT?

Het permanent aannemen van nieuwe gewoonten is moeilijk, maar het doorbreken van gewoonten die jou ongelukkig maken, is veel gemakkelijker.
Het uitroeien van de volgende slechte gewoonten kan je geluk in korte tijd verbeteren:

1. Omgaan met negatieve mensen

Mensen voelen vaak druk om naar klagers te luisteren omdat ze niet als ongevoelig of onbeleefd willen worden gezien, maar er is een dunne lijn tussen een luisterend oor en het worden meegezogen in hun negatieve emotionele spiralen.
Zie het op deze manier: als iemand rookte, zou je dan de hele middag de passief roken inademen? Je zou afstand nemen, en je zou hetzelfde moeten doen met negatieve mensen.
Je moet ernaar streven om jezelf te omringen met mensen die je inspireren, mensen die ervoor zorgen dat je beter wilt worden, en waarschijnlijk ook.
Iedereen die je een waardeloos, angstig of ongeïnspireerd gevoel geeft, verspilt je tijd en maakt je mogelijk meer op hen. Het leven is te kort om met deze mensen om te gaan.

2. Media

Je eigen leven vergelijken met de levens die mensen op sociale media posten. Het is vaak een vertroebelt / eenzijdig beeld

3. Immuniteit voor ontzag

Technologie heeft ons aan zoveel blootgesteld en de wereld zoveel kleiner gemaakt. Toch is er een keerzijde waar niet veel over wordt gesproken: blootstelling legt de lat hoger voor wat er nodig is om ontzag te hebben.
Het is moeilijk om gelukkig te zijn als je elke keer je schouders ophaalt als je iets nieuws ziet.

4. Jezelf isoleren

Jezelf isoleren van sociaal contact is een vrij veel voorkomende reactie op je ongelukkig voelen, maar er is een grote hoeveelheid onderzoek die zegt dat dit het ergste is dat je kunt doen.
Dit is een grote fout, want socializen, zelfs als je er niet van geniet, is goed voor je humeur. We hebben allemaal die dagen dat we gewoon de dekens over ons hoofd willen trekken en weigeren met iemand te praten, maar op het moment dat dit een neiging wordt, vernietigt het je humeur.
Erken dat wanneer ongelukkigheid je asociaal maakt, je jezelf moet dwingen om naar buiten te gaan en je te mengen. Je merkt het verschil meteen.

5. Beschuldigen

We moeten het gevoel hebben dat we controle hebben over ons leven om gelukkig te zijn, en daarom is beschuldiging zo onverenigbaar met geluk.

Als je andere mensen of omstandigheden de schuld geeft van de slechte dingen die je overkomen, heb je besloten dat je geen controle hebt over je leven, wat slecht is voor je humeur.

6. Controle

Het is moeilijk om gelukkig te zijn zonder het gevoel te hebben controle te hebben over je leven, maar je kunt dit te ver in de andere richting gaan door jezelf ongelukkig te maken door te proberen te veel controle te hebben.

Dit geldt vooral voor mensen. De enige persoon die je in je leven kunt beheersen, ben jij.

Als je dat knagende verlangen voelt om het gedrag van anderen te dicteren, zal dit onvermijdelijk in je gezicht opblazen en je ongelukkig maken.

Zelfs als je iemand op korte termijn kunt beheersen, vereist het meestal druk in de vorm van geweld of angst, en door mensen op deze manier te behandelen, zal je je niet goed voelen over jezelf.

7. Klagen

Klagen is verontrustend, evenals de houding die eraan voorafgaat. Klagen is een zichzelf versterkend gedrag.

Door constant te praten - en daarom na te denken - over hoe erg de dingen zijn, bevestigt u uw negatieve overtuigingen opnieuw.

Terwijl je praat over wat je stoort, kan je helpen om je beter te voelen, er is een dunne lijn tussen klagen dat therapeutisch is en het aanwakkeren van ongeluk. Klagen maakt je niet alleen ongelukkig, maar jaagt andere mensen weg.

8. Indrukwekkend

Mensen zullen je kleding, je auto en je mooie baan leuk vinden, maar dat betekent niet dat ze je leuk vinden.

Proberen indruk te maken op andere mensen is een bron van verdriet, omdat het niet de bron raakt van wat je gelukkig maakt - mensen vinden die je leuk vinden en je accepteren zoals je bent.

Alle dingen die je opdoet in de zoektocht om indruk op mensen te maken, zullen je ook niet gelukkig maken. Er is een oceaan aan onderzoek waaruit blijkt dat materiële dingen je niet gelukkig maken.

Als je er een gewoonte van maakt om dingen na te jagen, wordt je waarschijnlijk ongelukkig omdat je, afgezien van de teleurstelling die je ervaart als je ze eenmaal hebt gekregen, ontdekt dat je ze hebt gewonnen ten koste van de echte dingen die je gelukkig kunnen maken, zoals vrienden, familie en goed voor jezelf zorgen.

9. Negativiteit

Het leven zal niet altijd gaan zoals je wilt, maar als het erop aankomt, heb je dezelfde 24 uur per dag als iedereen.

Bij gelukkige mensen telt hun tijd. In plaats van te klagen over hoe de dingen hadden kunnen of moeten zijn, reflecteren ze op alles waarvoor ze dankbaar moeten zijn.

Daarna zoeken ze de beste oplossing voor het probleem, pakken het aan en gaan verder. Niets voedt ongelukkigheid zo goed als pessimisme.

Het probleem met een pessimistische houding, afgezien van de schade die het aan je humeur toebrengt, is dat het een wet van aantrekking wordt: als je slechte dingen verwacht, heb je meer kans om slechte dingen te krijgen.

Pessimistische gedachten zijn moeilijk van je af te schudden totdat je beseft hoe onlogisch ze zijn. Dwing jezelf om naar de feiten te kijken, en je zult zien dat de dingen lang niet zo erg zijn als ze lijken.

10. Nalaten om doelen te stellen

Het hebben van doelen geeft je hoop en het vermogen om uit te kijken naar een betere toekomst, en door aan die doelen te werken, voel je je goed over jezelf en je capaciteiten.

Het is belangrijk om doelen te stellen die uitdagend, specifiek (en meetbaar) zijn en gedreven door jou persoonlijke waarden.

Zonder doelen, in plaats van jezelf te leren en te verbeteren, ploeter je gewoon voort en vraag je je af waarom dingen nooit veranderen.

11. Toegeven aan angst

Angst is niets meer dan een aanhoudende emotie die wordt aangewakkerd door je verbeelding. Gevaar is reëel.

Het is de ongemakkelijke adrenalinestoot die je krijgt als je bijna voor een bus stapt.

Angst is een keuze. Gelukkige mensen weten dit beter dan wie dan ook, dus zetten ze angst op zijn kop. Ze zijn verslaafd aan het euforische gevoel dat ze krijgen als ze hun angsten overwinnen.

Als alles is gezegd en gedaan, zal je de kansen betreuren die u niet veel meer hebt genomen dan uw mislukkingen. Wees niet bang om risico's te nemen.

Ik hoor mensen vaak zeggen: “Wat is het ergste dat je kan overkomen? Zal het je doden? " Toch is de dood niet het ergste dat je kan overkomen. Het ergste dat je kan overkomen, is jezelf toestaan ​​om van binnen te sterven terwijl je nog leeft.

12. Het heden verlaten

Net als angst zijn het verleden en de toekomst producten van je geest.

Geen enkele hoeveelheid schuld kan het verleden veranderen, en geen enkele hoeveelheid angst kan de toekomst veranderen.

Gelukkige mensen weten dit, dus concentreren ze zich op het leven in het huidige moment.

Het is onmogelijk om je volledige potentieel te bereiken als je constant ergens anders bent, niet in staat om de realiteit (goed of slecht) van het moment volledig te omarmen.

Wees gelukkig met jezelf, hou van jezelf
Liefs Franco Bitonti

 

 

 

 

 

 


 

Geschreven door

Raadpleeg profiel

Meer artikels van deze expert

Deel dit artikel met je vrienden

Lees meer interessante artikels

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze gezondheidstips

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium