Deze website maakt gebruik van cookies of andere technologieën om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik hiervan.
Panorama
Terug

8 sep. 2022 | 7 min leestijd |Categorie Gezondheidscoach, Psychologie

Ademreis

Ademreis
 

Vaak zijn we op zoek buiten onszelf, leven we voor een groot deel in ons hoofd en ademen we oppervlakkig. Voor je levenskwaliteit en gezondheid zijn bepaalde manieren van ademen geen goede gewoontes. Een paar van die patronen zijn kort en hoog in de borst ademen, op een ingehouden manier ademhalen en kort uitademen waardoor je te weinig ‘afval’ uitstoot.


 

Ademreizen kunnen je helpen dit patroon te doorbreken. Door dieper en bewuster te ademen breng je je adem naar die delen van jou waar je vasthoudt, waar de energie blokkeert en kun je jezelf bevrijden van oude pijn en onverwerkte emoties. Zo ontstaat er weer ruimte voor iets nieuws, ontspanning en innerlijke rust. Een Ademreis is een ver-ademing voor lichaam en geest!


 

Geef jezelf (adem-)ruimte

De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan. We leven momenteel in een gejaagde, angstige wereld. Het gevolg daarvan is dat we regelmatig onze adem inhouden, dit heeft desastreuze gevolgen voor het lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben: Verstopping, vermoeidheid, koude voeten of neus, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht slapen, niet kunnen ontspannen, lusteloos gevoel, stijve spieren, de verbinding met jezelf kwijt zijn en regelmatig gestrest en prikkelbaar te zijn. 


 

Ademen als emotionele detox

Het is een groot cadeau voor jezelf en jouw omgeving om je weer te kunnen verbinden met je authentieke zelf. Vanuit die kern ben je in staat om je leven in te richten op basis van vrijheid, liefde en waarheid. Ademhalingstechnieken en zelfonderzoek zorgen voor het in balans brengen van body, mind en soul. We leren al heel vroeg in ons leven om emoties te onderdrukken. Op allerlei plekken in het lichaam kunnen we deze spanningen en onderdrukte emoties vastzetten. Die blijven daar zitten totdat jij er klaar voor bent om ze alsnog, zonder oordeel, te voelen. 

De adem is onze belangrijkste tool om deze blokkades te herkennen en vrij te laten. Door naar deze blokkades toe te ademen, creëren we meer ruimte. Je ademt je letterlijk vrij.


 

Uit het hoofd in het lijf!

Een Ademreis nodigt je uit je om op een zachte en liefdevolle  manier het contact met jouw wijze lijf te herstellen, om vanuit je (drukke) hoofd te zakken in je lijf. Tijdens een Ademreis ga je op reis naar binnen. Prachtige muziek wijst je de weg. Met een open en nieuwsgierige blik kijk je wat je onderweg allemaal tegenkomt, waar je licht op kunt laten schijnen omdat het soms lang in een donker hoekje heeft gelegen. Ik help je om die donkere hoekjes te vinden en daar door heen te ademen. Ik leer je te  ontspannen in je lijf en met met mildheid en compassie naar jezelf te kijken. 


 

De kracht van zacht

Het geschenk van verzachten brengt je in contact met de stille ruimte in je lichaam en brengt een (levens)stroom van vreugde en rust op gang. Zachtheid is niet hetzelfde als zwak zijn, het is iets heel natuurlijks, komt voort uit authentiek zijn en is juist ongekend krachtig. Zachtheid geeft beweging aan energie die gestold was en brengt ontroering en nieuwe levensenergie op plekken waar hardheid was gaan overheersen. Met de zachte kracht van ademen vergroot je je bewustzijn, zodat je steeds jezelf kan toestaan. En ja, daar zit de heling, in het toestaan, in het laten stromen van wie en wat jij bent, met een bijzonder bijeffect dat je je steeds levendiger & liefdevoller gaat voelen.


 

Wat gaan we doen?
 

We starten met een paar vragen; wat brengt je hier, wat wil je loslaten, waar verlang je naar? Daarna gaan we op reis naar binnen... we beginnen de reis met voorbereidende oefeningen om ruimte te maken in je lichaam. Met ademhalingsoefeningen en -technieken, waaronder Verbonden Ademen, brengen we daarna heel rustig zuurstof tot in elke cel. Na afloop drinken we iets, en is er ruimte om je ervaring te delen als je dat wilt. 


 

Verbonden ademen

Door je ademhaling te verbinden stap je een proces in, waarbij (onbewuste) blokkades, naar de oppervlakte kunnen komen. Met verbonden ademen komt je lichaam in een flow. Hierdoor laten (oude) spanningen los. Het zijn vaak oude lichamelijke spanningen die opgeslagen liggen in het brein en/of ergens in je lichaam vastzitten, waar je met coaching of therapie niet bij komt. Eigenlijk gebeurt er iets magisch als je je adem verbindt. Alsof je je opnieuw kunt verbinden met dat waarvan je afgescheiden bent. Dat kan levensvreugde of een open hart zijn, maar ook verdriet of kracht. Sta het toe, verbind je adem en laat éénheid & heelheid ontstaan. Laat de verbonden adem de herinnering in je wakker maken wie je bent, ver voorbij alle beperkende overtuigingen waarmee je bent groot gebracht. De herinnering dat je goed bent zoals je bent.


 

Ademwerk is een krachtige tool die we allemaal in ons dragen. Het heeft niets van buiten af nodig. Het is niet zweverig en iedereen heeft er toegang toe. Adem is er altijd en kan je overal brengen. Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen hebben deze momenten geen of minder grip meer op je. Gebruik je je adem bij de fijne momenten, dan zak je dieper in deze gevoelens die tegelijkertijd je immuunsysteem en vitaliteit boosten. Ademwerk kan een diepe therapeutische werking hebben.


 

 

Deel dit artikel met je vrienden

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze gezondheidstips

Panorama
Op Panorama Experts vind je een betrouwbaar antwoord op jouw gezondheidsgerelateerde vragen en krijg je advies van echte experts.
Contact

PANORAMA EXPERTS

Groep Panorama Apotheken BV

VAT BE0537 764 436

Dorpsstraat 18, 3560 Lummen, Belgium